SEO

Moeten er websiteteksten komen, dan zeg je ook direct SEO (zoekmachine optimalisatie). Dat zou je er eigenlijk niet eens bij hoeven zeggen. Elke copywriter weet immers: vindbaarheid is alles. Bijna elke copywriter weet ook wel iéts van SEO. Om me daarvan te onderscheiden volgde ik aan het SRM, opleidingsinstituut voor (online) marketing- en communicatieprofessionals, een cursus Advanced SEO copywriting. Verder ben ik bij mijn vaste opdrachtgever Frank.News inmiddels benoemd tot ‘Chef SEO’. Heeft Google weer een nieuwe SEO-update? Dan schrijf ik er een artikel over.

SEO om hoger in Google te komen

Nog even terug naar wat SEO nou eigenlijk ís. Wil je meer verkeer richting jouw website en hoger in de rankings van Google komen? Dan is SEO belangrijk. Op die eerste pagina van de zoekresultaten kom je niet vanzelf. Goed scoren op keywords zorgt voor meer relevante bezoekers en resulteert in hogere conversies. En om vast te stellen welke keywords voor jou belangrijk zijn, kijk je zowel naar de prestaties van zoekwoorden waarop je wenst gevonden te worden en zoekwoorden die hoge volumes opleveren. En zoekwoorden waarop misschien minder wordt gezocht door je doelgroep, maar die wel veel sneller conversie opleveren. Al met al bepalen verschillende factoren dus wat de beste mix is voor jou.

Zoekmachine optimalisatie omvat drie niveaus:

  • Inhoud: vanuit een keywordonderzoek, waarin de belangrijkste zoekwoorden en woordencombinaties worden vastgesteld, wordt de content van de website geoptimaliseerd.
  • Techniek: de techniek achter de website is opgebouwd volgens de juiste structuur, zodat de zoekmachines de website goed indexeren.
  • Linkbuilding: linkbuilding is het bouwen aan links die naar jouw website verwijzen. Hoe meer, kwalitatief hoge links naar jouw website verwijzen, hoe relevanter je wordt voor Google en hoe hoger je rankt in de zoekmachineresultaten. Links worden gezien als ‘stemmen voor de website’; hoe meer links, hoe hoger de website wordt gewaardeerd. Zowel door Google als door de bezoeker.

Zoekmachine optimalisatie voor uw website

Wil je u met mij van Mijnheer van Puffelen eens kijken wat er aan zoekmachineoptimalisatie mogelijk is voor je website? Neem dan contact met mij op via het contactformulier of stuur me een mailtje.

Back to Top