Offline

Door mijn jarenlange ervaring als correspondent, columnist en hoofdredacteur weet ik als geen ander waar een sterke redactionele of journalistieke tekst aan moet voldoen. Of het nu gaat om het verslaan of beschrijven van ‘het keiharde’ nieuws, actueel nieuws afzetten tegen een bepaalde achtergrond of een spraakmakend interview: Mijnheer Van Puffelen is uw tekstbureau.

Verhalen schrijven

Een informerend interview of achtergrondartikel vraagt om een totaal andere aanpak dan een commerciële tekst. Een item waarover gepubliceerd is, leent zich al gauw voor een achtergrondartikel. Mits het aansluit bij de kennis van de lezer en in zekere mate verrast. Mijnheer Van Puffelen gaat op zoek naar de persoonlijke relatie tussen het onderwerp en de lezer en schrijft vanuit deze invalshoek lezenswaardige artikelen voor een breed of juist afgebakend publiek.
Soms moet een verhaal door een ander verteld worden om impact te hebben. Een opinieleider, trend watcher of gezaghebbende binnen een organisatie. Een interview kan dan een prima keuze zijn. Ik laat de geïnterviewde het verhaal vertellen dat u naar buiten wil brengen. Ook voor commerciële doeleinden, zoals een testimonial, kan een interview een geschikt middel zijn. Twijfelt u nog welk middel past bij de boodschap die u wilt overbrengen? Laat u vrijblijvend adviseren over de verschillende mogelijkheden.

Tekstcorrectie

Was het nou ‘te allen tijde’ of ‘ten alle tijden’? En: ‘Ik irriteer me aan’ of ik erger me aan’? En hoe zat het ook alweer met het vervoegen van een onderwerp met hoeveelheidsaanduiding: ‘een aantal medewerkers is gespecialiseerd in’? of ‘een aantal medewerkers zijn gespecialiseerd in?’. Voor een tekstschrijver is het gesneden koek, voor iemand die zich niet dagelijks met teksten bezighoudt, roepen dergelijke voorbeelden nog wel eens vragen op. Zeker weten dat u tekst geen (voor de handliggende) foutjes bevat en voldoet aan de eisen van ‘Het groene boekje’ (de taalbijbel van iedere tekstschrijver)? Laat u teksten redigeren voor een gunstig tarief.

Van redactionele artikelen tot diepte-interview

Voorbeelden van niet-commerciële offline-teksten en uitingen in print die Mijnheer Van Puffelen tekstbureau verzorgt: journalistieke en redactionele teksten, achtergrondartikelen, portretten, interviews, columns, eindredactie en tekstcorrectie.

Back to Top