Britse school verbiedt straattaal

  by    0   0

Taalpuristen verfoeien het: de hedendaagse verbastering van de taal, die op steeds grotere schaal plaatsvindt. In Engeland houden ze daar ook niet zo van. Een middelbare school in Londen verbiedt zijn leerlingen om bepaalde informele woorden te gebruiken, meldde de Telegraaf vandaag.

De zogenaamde  ‘zwarte lijst’ wordt aangevoerd door woorden als ain’tinnitcozlikeextra en we woz. Ook mogen leerlingen hun zinnen niet langer beginnen met basically of eindigen met yeah. Leerlingen die de verboden woorden gebruiken in de ‘formele zones’ van de school worden gecorrigeerd. Wat dat precies inhoudt, is niet duidelijk.

straattaal-engels

 

Ondergang van de spelling

Harris Academy Upper Norwood, de bewuste middelbare school, hoopt de leerlingen op deze manier beter voor te bereiden op toekomstige formele gesprekken, waarin slang uiteraard niet wordt geduld. De school heeft laten weten niet ‘tegen straattaal te zijn, maar simpelweg andere manieren van communiceren te willen bevorderen’. Wat duidelijk meespeelt bij dit straattaalverbod is dat recente onderzoeken in Engeland laten zien dat een op de vier 11-jarigen moeite hebben met spelling, interpunctie en grammatica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top