Zzp’er uit Veenendaal in finale Freelancer of the Year Awards

  by    0   0

Minister-president Rutte reikt zzp-prijs uit tijdens Dag van de ZZP’er

Veenendaal – Lianne Kooistra uit Veenendaal is doorgedrongen tot de finale van de Freelancer of the Year Awards, die op zaterdag 4 april door minister-president Rutte worden uitgereikt op de Dag van de ZZP’er in Den Haag. De Freelancer of the Year Awards is een zoektocht naar de beste zzp’er van Nederland. Uit bijna 10.000 deelnemers zijn honderd deelnemers geselecteerd voor de finale. “We zijn erg onder de indruk van de kwaliteit van de honderd finalisten,” aldus mede-initiatiefnemer en jurylid Jeroen Sakkers.

tekstschrijver-freelancerLianne Kooistra (31) van Mijnheer Van Puffelen tekstbureau uit Veenendaal is een van de honderd finalisten die 4 april kans maken op de titel ‘Freelancer of the year’. “Deze verkiezing is een mooi podium om te laten zien wat ik tot nu toe gedaan heb”, aldus Lianne. “In het voorjaar van 2013 startte ik mijn eigen tekstbureau, nadat ik concludeerde dat mijn beroepsgroep bij uitstek wordt vertegenwoordigd door freelancers. Het aanbod is dus groot, maar de vraag gelukkig ook. Als copy writer houd ik me dagelijks bezig met het vergroten van de naamsbekendheid en verbeteren van de online vindbaarheid van mijn klanten. Door krachtige content, toepassing van SEO, PR en redactionele teksten. De ene keer voor een groot merk, dan weer voor een reclamebureau of een bijzondere start-up. Die afwisseling maakt dat mijn werk leuk en uitdagend blijft.”

Pitchronde
In de eerste ronde van de FOTY Awards hebben genomineerde zzp’ers en freelancers beoordelingen verzameld bij onder meer (oud-)opdrachtgevers. In totaal zijn meer dan 60.000 referenties verzameld. Op basis van de gemiddelde cijfers uit de eerste ronde heeft de jury een Top-10 zzp’ers en freelancers per categorie samengesteld. De in totaal honderd finalisten hebben tijdens het pitchevent op 21 februari bij Postillion Hotel Dordrecht hun bedrijf voor de camera gepresenteerd.

 

Vakjury
In aanloop naar de uitreiking op de Dag van de ZZP’er zal een vakjury de categoriewinnaars en de Freelancer of the Year 2015 uitkiezen. Belangrijke criteria zijn het persoonlijk verhaal, focus/specialisme, businesscase, groeipotentie en slim ondernemen. René Frijters, oprichter van Knab, is voorzitter van de vakjury met onder meer Evita Zorg, LinkedIn, Marktplaats Zakelijk, MINI, Oger, PostNL, Telfort Zakelijk, Victor Mundi en ZP-Assist. Ook de winnaar van afgelopen jaar – zzp-trainer Bart van den Belt van de Succes Academy – is jurylid. Juryvoorzitter Frijters zal tijdens het evenement het juryoordeel toelichten.

 
Zzp’ers, freelancers en media kunnen zich gratis aanmelden voor de Dag van de ZZP’er via de volgende link: https:\/\/www.freelanceroftheyear.nl/uitreiking/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back to Top