B2C

Bij business-to-consumer-teksten is er vaak sprake van een brede doelgroep. De directeur van een multinational moet de handleiding voor uw product begrijpen, maar ook minder hoogopgeleiden moeten de tekst op de juiste manier kunnen interpreteren. Mijnheer Van Puffelen tekstbureau schrijft in heldere, toegankelijke taal, zonder te vervallen in ‘Jip&Janneke-taal’. Want als u iets niet wilt, is het uw lezer te kinderachtig benaderen.

Reclameteksten

“Sorry, ik had geen tijd om een korte brief te schrijven”, verontschuldigde de Franse natuurkundige en filosoof Blaise Pascal zich in de zeventiende eeuw voor zijn lange ‘vlugschrift’. Een tekst, zeker in de reclamewereld, moet kort en bondig zijn. De kop moet de lezer triggeren en ‘blijven hangen’. Een pakkende reclametekst vertaalt uw boodschap op een manier die aanspreekt en overtuigt. Daarnaast is de kunst van het weglaten op geen enkele tekst zo van toepassing als op een reclametekst: u wilt uw doelgroep immers niet vermoeien met niet-relevante informatie. Mijnheer Van Puffelen tekstbureau verzorgt concept en tekst voor folders, brochures, (electronic) direct mail, leaflets en flyers.

Persbericht schrijven

Na alle inspanningen om uw product of dienst te ontwikkelen, is er één moment om dat (op grote of kleine schaal) wereldkundig te maken. Eén moment, waar veel van afhangt. ‘Even snel een tekstje tikken’ en naar de pers sturen, zou een gemiste kans zijn. Een persbericht, eventueel gekoppeld aan een pers-event, gaat niet over één nacht ijs: een triggerende tekstopbouw en een heldere beschrijving van de usp’s van uw product of dienst, gevolgd door een duidelijke call to action zijn van groot belang. Mijnheer Van Puffelen schrijft doelgerichte persberichten die niet direct in de redactieprullenmand verdwijnen. Door mijn jarenlange ervaring met het schrijven van persberichten heb ik bovendien een groot medianetwerk.

Van persbericht tot folder

Voorbeelden van business-to-consumer-teksten: huis-aan-huisbladen, reclameteksten, brochures, klantbrieven, handleiding, persberichten en advertentieteksten. De mogelijkheden op het gebied van commerciële online-uitingen vindt u op de pagina Online. Voor een optimale vindbaarheid laat u uw tekst schrijven op basis van SEO.

Back to Top